Müdür, çalıştığı bankayı 1.5 milyon TL dolandırmış

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ocak 2010 11:57, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Konya'da 100 civarında çiftçinin tarlasını sahte evraklarla 10 kat daha fazla gösterip 1 milyon 500 bin TL'den fazla kredi alarak yolsuzluk yaptıkları belirlenen eski banka müdürünün de aralarında bulunduğu 8 kişi adliyeye sevk edildi. Polis, çiftçiler hakkında da işlem yaptı.

Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü Mali Şube Amirliği ekipleri, bir bankanın Konya'daki şubesinden kredi yolsuzluğu yapıldığı bilgisi üzerine çalışma başlatmıştı. Yapılan çalışmada, olaya o dönem banka müdürlüğü yapan ve yaptığı yolsuzlukla ilgili soruşturma başlatılması üzerine görevinden ayrılan İbrahim O. ile aynı bankada çalışan bir memur ile bir güvenlikçi ve 5 aracının karıştığının tespit edilmesi üzerine dün operasyon yapılmıştı. Konya merkezli operasyonda merkezden 4, Altınekin ilçesinden 1 ve Aksaray'dan 3 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan 8 şüpheli, bugün Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi.

Konya polisi, soruşturma kapsamında 10 kat fazla arazisi gösterilen 100 civarında çiftçiye de ulaşarak, ifadelerini aldı. Çiftçilerin bilgileri dahilinde dönemin banka müdürü ve diğer şebeke elemanlarının yolsuzluk yaptığı ortaya çıktı. Bankayı 1,5 milyon TL'den fazla zarara uğrattığı iddia edilen İbrahim O. ile birlikte çalıştığı bir memur ve güvenlik görevlisinin soruşturma başladığı anda istifa ettikleri öğrenildi. Adliyeye sevk edilen bankacıların yanı sıra diğer 5 kişinin çiftçileri bulmakta aracılık ettiği ve karşılığında yüklü miktarda para aldıkları iddia ediliyor. 100'e yakın çiftçi hakkında da bankayı ve devleti zarara uğratmaktan dava açılması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber